Motteheuvel's BSO

Naast de peuteropvang zal per september 2024 ook een BSO (buitenschoolse opvang) voor schoolgaande kinderen starten. Onze BSO is geen 'gewone' BSO, maar een actieve en groene speel-/ontmoetplek, waar we gezonde voeding, beweging, sociale contacten en een afwisselend programma belangrijk vinden.

BSO Motteheuvel maakt gebruik van de peutergroep-ruimte. Deze beschikt over een gezellige open ruimte met eigen keuken en toiletten. In de groepsruimte zijn verschillende speelhoeken aanwezig, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken. Ook hebben we een heerlijk plekje om te rusten en snoezelen, chillen, lezen of muziek te luisteren. En natuurlijk een plek om spelletjes te spelen, huiswerk te maken en lekker te kwebbelen.
Tevens beschikt de groepsruimte over een aangrenzend beweeglokaal, waar we ook met de BSO-kinderen actief aan de slag gaan. Kinderyoga, dans, gym, klimmen en klauteren, alles is mogelijk! Want bewegen is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel gezond!


 Belangrijke informatie 

Voor wie?
Voor alle schoolgaande kinderen vanaf groep 1. 
Op de BSO kunnen alle kinderen terecht die basisschool de Bolleberg bezoeken. Tevens werken we met basisschool 't Keuningshöfke in Koningsbosch samen, wat betekent, dat ook deze kinderen gebruik kunnen maken van BSO Motteheuvel. Kinderen van 't Keuningshöfke kunnen door ons na school opgehaald en naar onze locatie in Maria Hoop gebracht worden, waar ze op de BSO kunnen spelen.
Kinderen van andere basisscholen zijn welkom als ze zelfstandig naar BSO Motteheuvel worden gebracht of als het gaat om een groepje kinderen, zodat we vervoer kunnen regelen.


Openingstijden:
maandag, dinsdag en donderdag: 14.15 - 18.00 uur (gesloten met schoolvakanties*)
woensdag: 12.15 - 18.00 uur (gesloten met schoolvakanties*) 

*Vakantieopvang:
herfstvakantie: BSO open
kerstvakantie: BSO gesloten
carnavalsvakantie: BSO open
meivakantie: BSO 1e week gesloten, 2e week geopend 
zomervakantie: BSO gesloten

In de zomervakantie zullen we gedurende 3 weken een speciaal activiteitenprogramma aanbieden op de BSO. Hiervoor kan een BSO-kind ingeschreven worden. Verdere informatie hierover volgt in het voorjaar.

In de carnavalsvakantie, de 2e week van de meivakantie en de herfstvakantie kan BSO opvang afgenomen worden voor hele dagen. Tijdens de Kerstvakantie is de BSO gesloten.


Dagprogramma:
14.15 uur: kinderen worden door leidster opgehaald in de klas, vrij spel moment
15.00 uur: kinderen van 't Keuningshöfke komen binnen + gezamenlijk eetmomentje
15.30 - 18.00 uur: activiteit, vrij spel
17.00 uur: tussendoortje (voor de kinderen, die nog aanwezig zijn)
kinderen kunnen tussen 16.00 - 18.00 uur opgehaald worden

Op de woensdagen nuttigen de kinderen in de middag rond 12.30 uur nog een broodmaaltijd met gezond beleg.


Gezond eten en drinken:
We vinden gezonde voeding heel belangrijk. Vandaar dat wij bij BSO Motteheuvel lekkere gezonde tussendoortjes en snacks aanbieden. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende soorten fruit of rauwkost, yoghurt en crackers/maiswafels/boterhammetjes. De BSO-kinderen eten rond 15.00 uur samen, wat het een gezellig en huiselijk momentje maakt.
Natuurlijk drinken ook de BSO kinderen iets lekkers en gezonds. De kinderen krijgen water, thee (warm/koud) of verse smoothies aangeboden.


Sluitingsdagen 2024:
21 december 2024 t/m 5 januari 2025: kerstvakantie


Sfeerimpressie


 
 
 
 
E-mailen
Bellen