Motteheuvel's peuterspeelgroep

Dag baby, hallo peuter! Peuters ontwikkelen razend snel, ze willen het liefste alles 'zelluf' doen, nieuwe dingen verkennen en uitproberen. Een geweldig groepje kleine ontdekkers, waarmee we dagelijks met alle liefde spelen, zingen, springen en de wereld om ons heen beleven! 

Het verkennen van de eigen mogelijkheden stimuleren we bij peuteropvang Motteheuvel volop. Spelenderwijs geven we vaardigheden mee die de peuter straks als kleuter nodig heeft. Zo worden onze peuters goed voorbereid op de basisschool. We 'leren' en ontdekken met thema's die bij de belevingswereld van de kinderen aansluiten. 

De Motteheuvel maakt gebruikt van een groot lokaal binnen basisschool de Bolleberg in Maria Hoop. Doordat onze locatie gehuisvest is op de basisschool, kunnen we nauw samenwerken met de leerkrachten en kunnen de kinderen alvast kennis maken met de school en de juffen/meesters. Een overstap van opvang naar basisschool gaat op deze manier soepel en fijn verlopen.

De peuterspeelgroep en BSO beschikken over een gezellige en grote ruimte met eigen keuken en toiletten. In de groepsruimte zijn verschillende speelhoeken aanwezig, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen, verkennen en ontdekken. Ook hebben we een heerlijk plekje om te snoezelen, rusten of een boekje te lezen. En natuurlijk een plek om spelletjes te spelen of te puzzelen.  

Tevens beschikt de groepsruimte over een aangrenzend beweeglokaal, waar we met de peuters en BSO-kinderen actief aan de slag gaan. Kinderyoga, dans, gym, klimmen en klauteren, alles komt aan bod! Want bewegen is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel gezond! 

Vanuit de entree hebben we toegang tot de ontzettend grote speeltuin. We maken gebruik van het schoolplein, waar we kunnen fietsen, voetballen en klimmen, maar we beschikken ook over een eigen peutertuintje, waar de kinderen in de modderkeuken kunnen kliederen, door de bosjes kunnen struinen, picknicken aan de picknicktafels...

Op basisschool de Bolleberg is een groene schooltuin aanwezig. Super leuk, want hier houden we van! We helpen dan ook geregeld om de plantjes in de moestuin te verzorgen.


Belangrijke informatie

Voor wie?
Voor alle peuters van 2-4 jaar!

Natuurlijk mogen ook kinderen die niet in Maria Hoop wonen of geen gebruik van basisschool de Bolleberg willen maken, bij de Motteheuvel komen spelen!


Openingstijden:
maandag t/m donderdag: 08.15 - 12.30 uur (gesloten met schoolvakanties)


Dagprogramma:
08.15 - 08.30 uur: kinderen worden gebracht

08.30 - 09.00 uur: kringgesprek en activiteit

09.00 - 09.45 uur: fruitmoment met aansluitend verschoon-/WC rondje

09.45 - 10.30 uur: activiteit

10.30 - 12.30 uur: buiten spelen, beweeglokaal... (tussendoor verschoon-/WC rondje)

12.15 - 12.30 uur: kinderen worden opgehaald


Gezond eten en drinken:

We vinden gezonde voeding heel belangrijk. Vandaar dat wij bij peuterspeelgroep Motteheuvel een lekker, gevarieerd voedingsaanbod hebben. In de ochtend nuttigen de peuters vers fruit. Dit bieden we aan op een monkeyplatter. Zo kan ieder kind zelf kiezen wat hij/zij wil eten. We serveren o.a. appel, peer, banaan, bessen, meloen, kiwi... 

Natuurlijk mag ook een gezonde dorstlesser niet ontbreken. De kinderen krijgen water, melk en thee (warm/koud) aangeboden.  

 

Sluitingsdagen 2024:
19 oktober t/m 27 oktober 2024: herfstvakantie

21 december 2024 t/m 5 januari 2025: kerstvakantie


Feestjes en traktaties:
Verjaardagen van de kinderen worden natuurlijk uitgebreid gevierd bij peuterspeelgroep Motteheuvel.

Voor traktaties hanteren we een "gezond beleid", wat wil zeggen: het liefst geen snoep (bv. zakken chips). Cupcakes/cake of een uitdeelcadeautje mag meegenomen worden, deze geven we mee naar huis of nuttigen wij tijdens het feestje. Gezonde traktaties, bv. een spiesje met kaas en komkommer vallen altijd erg goed in de smaak.


Sfeerimpressie
 
 
 
 
E-mailen
Bellen